Dat is de naam van het kaartendeck dat ik zojuist bij Pleïade in Tilburg bestelde. Niet dat ik nog een kaartendeck nodig had hoor. Al kun je nooit genoeg kaartendecks hebben volgens mij. Het ging er mij vooral om dat ik deze winkel zo een klein beetje kan helpen. Eigenaresse Vero draagt hier namelijk wel alle belastingen af voor haar winkel maar krijgt er geen overheidssteun voor terug. Ze deed daarom iets moedigs en vroeg om hulp. In de vorm van een donatie of gewoon een aankoop via de webshop. Dus Vero; ook al is het maar een beetje; I’ve got your back! 

Pleïade is zo’n spiritueel winkeltje (waarbij ik winkeltje niet oneerbiedig bedoel). Als ik ergens eerbied voor heb is het wel de sfeer die Pleïade continu brengt. Het is al jaren een begrip in Tilburg. Ik kom er dan ook al zo lang als ik me kan herinneren. Het ruikt er altijd heerlijk naar wierrook en andere geuren die je direct vanuit je hoofd in je lijf laten zakken. Dat effect heeft de hele winkel en zijn personeel trouwens op mij. Op jou waarschijnlijk ook. Helaas kun je er nu vanwege de lockdown niet even naar binnen lopen. En dat is jammer op zoveel lagen. In deze angstige tijden kan ik me zo goed voorstellen dat je je warm en welkom wilt voelen. Dat gevoel krijg je wanneer je de winkel binnen stapt en vriendelijk begroet en vooral gezien wordt. 

Daarnaast heeft de winkel een hele fijne energie. Of dat nu komt door alle kristallen die daar liggen, zuiverende salie of gewoon door de medewerkers, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik er na de lockdown nog graag wil komen om liefdevolle cadeautjes te kopen voor anderen, of gewoon omdat ik lief wil zijn voor mezelf. En als ik dan een hele kleine bijdrage kan leveren door daar iets aan te schaffen dan is dat een kleine moeite wat mij betreft. 

Natuurlijk hebben veel winkels en mensen het moeilijk en kunnen we niet iedereen helpen. Toch wil ik je vragen of je jezelf ook iets moois wilt gunnen van de Pleïade. Ik weet zeker dat het je een gelukkiger mens zal maken. Niet alleen omdat je dan een mooi cadeautje ontvangt maar vooral omdat je dan iemand een mooi cadeautje geeft. Geven is toch altijd nog mooier dan nemen. Nog mooier dus wanneer dat beide kan met één aankoop. 

Lieve Vero en alle andere medewerkers; hopelijk redden jullie het nog even. I hope the universe has got your back! 

https://www.pleiadetilburg.nl/webshop/